Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@11:27:21 GMT

در سوگ شاعر؛ آخرین غزل سرای قرن

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۹۳۶۰

در سوگ شاعر؛ آخرین غزل سرای قرن

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری ایسکانیوز؛ خبر درگذشت حمید رضا صدر، نویسنده، مفسر و منتقد ایران، تلخ و ناگوار بود. آری آخرین غزل سرای قرن که بی پروا می نوشت و بی مهابا انتقاد می کرد، به دیار باقی شتافت و غم فقدادنش را بر دل عاشقان فوتبال و سینما گذاشت.

اطلاعات بی نظیر دکتر صدر در حوزه فوتبال او را فرا زمینی کرده بود و اغلب، واکنش های گوناگونی را در برابر نظرات و انتقادات خود می دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدر در واقع در صدر همه نویسندگانی بود که فوتبال و حتی سینما را به خوبی درک نموده و در حقیقت با آن زندگی کرده بودند. دکتر صدر برخلاف بسیاری از منتقدان به جنبه های گوناگون فوتبال توجه داشت و تحلیل جامع او از این صنعت عظیم انحصاری و فراگیر بود.

روزی روزگاری فوتبال، درآم‍دی ب‍ر ت‍اری‍خ س‍ی‍اس‍ی س‍ی‍ن‍م‍ای ای‍ران، پسری روی سکوها، نیمکت داغ، تو در قاهره خواهی مرد، سیصد و بیست و پنج و پیراهن‌های همیشه مردان فوتبال کتاب هایی بودند که شاعر بی بدیل ایران با آنها مرزهای ایران و جهان را درنوردیده و زودتر و پیش رو تر از هر کسی به مقصد رسیده بود.

به یاد داریم که دکتر صدر در بسیاری از برنامه های تلویزیونی مربوط به فوتبال که توسط عادل فردوسی پور و دیگر مجریان، روی آنتن می رفت، هزاران بیننده تلویزیونی را به خود جذب می کرد و صدر با آرامشی که خصیصه همیشگی او بود، تحلیل و تفسیر خود را ارایه می داد. او آنقدر جذاب بود که حتی فردوسی پور نیز با اجرای های پرشور وحال و جنجالی اش، چاره ای جز سکوت در برابرش نداشت. گویا تصویر ذهنی مجری و بیننده با کلام صدر از قاب تلویزیون و چهار چوبه منزل به فراخ نای گیتی گسترش می یافت.

 سرطان زشت ترین واژگانی است که آدمیان در عصر حاضر با آن دست و پنجه نرم کرده و این هیولای بی رحم، وحشیانه انسان ها را به کام مرگ می کشاند. صبح جمعه بیست و پنجم تیر ماه یکهزار و چهارصد، تمام خبرگزاری های ایران خبر را مخابره کردند: "حمیدرضا صدر، نویسنده، منتقد سینما و مفسر ورزشی پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان در روز جمعه (۲۵ تیرماه) و در سن ۶۵سالگی درگذشت. او متولد ۳۰ فروردین‌ماه ۱۳۳۵ در شهر مشهد بود." صدر که دانش‌آموخته رشته برنامه‌ریزی شهری در دانشگاه تهران و لیدز انگلستان بود، در کنار تمام فعالیت های اجتماعی خود تجربه شاعری و عکاسی را هم داشت. حضور او در برنامه های تلویزیونی همچون آن سوی نیمکت با تفسیر و لحنی متفاوت و جذاب که حکایت از اطلاعات وسیع او داشت چهره ای متمایز از وی ساخته بود. درگذشت او افسوس دوباره ایرانیان برای فقدان مردانی که می دانند و می توانند و متاسفانه بیشتر در حاشیه هستند را زنده کرد .

حسن صانعی

انتهای پیام

هومن جعفری کد خبر: 1103330 برچسب‌ها حمیدرضا صدر مفسر ورزشی کارشناس فوتبال

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حمیدرضا صدر مفسر ورزشی کارشناس فوتبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۹۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)

دکتر مارتین ورتینگتون، آشورشناس سرشناس، موفق شده تا یکی از قدیمی‌ترین معما‌های باستان‌شناسی را حل کند. او توانسته تا نماد‌های باستانی روی معبد ۲۷۰۰ ساله‌ای را رمزگشایی کند که حدود یک قرن، کارشناسان را گیج کرده بود.

به گزارش خبرآنلاین، این نماد‌های باستانی و اسرارآمیز روی چندین معبد در مکان‌های مختلفی از شهر باستانی دور- شاروکین که در خُرس‌آباد کنونی عراق واقع‌شده‌اند، به چشم می‌خورد. این شهر در آن زمان و بین سال‌های ۷۲۱ تا ۷۰۴ قبل از میلاد مسیح تحت حکومت «سارگون دوم» پادشاه آشور اداره می‌شد.

تعبیر پنج نماد شهر باستانی

توالی پنج نماد (شیر، عقاب، گاو نر، درخت انجیر و گاوآهن) اولین بار از طریق نقاشی‌های منتشرشده توسط حفار‌های فرانسوی در اواخر قرن نوزدهم، به دنیای مدرن معرفی شد و از آن زمان تا امروز، ایده‌های مختلفی در مورد معنی این نماد‌ها به گوش می‌رسد.

خیلی از افراد، این نماد‌ها را با هیروگلیف‌های مصری مقایسه و آن را بازتابی از قدرت امپراتوری تفسیر می‌کردند؛ برخی نیز معتقد بودند که این نمادها، نشان‌دهنده نام پادشاه است.

حالا دکتر مارتین ورتینگتون از دانشکده زبان‌ها، ادبیات و مطالعات فرهنگی ترینیتی با انتشار مقاله‌ای به رمزگشایی این نماد‌ها پرداخته است. استدلال او این است که کلمات آشوری برای پنج نماد (شیر، عقاب، گاو نر، درخت انجیر و گاوآهن) به ترتیب از راست به چپ، به نحوی هستند که شکل آشوری نام "سارگون" (šargīnu) را بیان می‌کنند.

در برخی از اماکن یافت‌شده در همان سایت باستان‌شناسی، تنها از سه نماد (شیر، درخت، گاوآهن) استفاده‌شده که طبق استدلال دکتر ورتینگتون، دوباره نام "سارگون" را با پیروی از همان اصول یادآور می‌شود.

دکتر ورتینگتون در این رابطه گفته: «مطالعه زبان‌ها و فرهنگ‌های باستانی، پازل‌هایی را با شکل‌ها و اندازه‌های مختلف در ذهن ایجاد می‌کند؛ اما در میان‌رودان باستان کمتر پیش می‌آید که با نماد‌های اسرارآمیزی روی دیوار معبد روبه‌رو شوید.»

نماد‌های یادآور صور فلکی

به گفته دکتر ورتینگتون، هر یک از پنج نماد را می‌توان به‌عنوان یک صورت فلکی نیز در نظر گرفت. بدین ترتیب که شیر نشانه صورت فلکی شیر (اسد) و عقاب یادآور صورت فلکی عقاب است.

از آنجایی‌که منشأ صورت‌های فلکی عمدتاً در خود بین‌النهرین بوده، شباهت‌های زیادی در این رابطه مشاهده می‌شود. درخت انجیر نشانی از صورت فلکی «فَک» است که امروزه وجود ندارد.

طبق گفته دکتر ورتینگتون: «هدف از استفاده از این پنج نماد، ثبت کردن نام سارگون در آسمان‌ها برای همیشه بود؛ نوعی راهکار هوشمندانه برای جاودان کردن نام پادشاه که البته ایده جاودان کردن نام افراد، تنها منحصر به آشور باستان نیست.»

قوم‌های بابل، آشور و سومر و چند قوم دیگر در بین‌النهرین باستان (عراق امروزی) و مناطق مجاور آن زندگی می‌کردند و امروزه با بهره‌گیری از نوشته‌های خط میخی که در آن مناطق به‌وفور یافت می‌شود، تحقیقات ارزشمندی در حال جریان است.

الفبا و نوشتن، حدود ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد در این منطقه اختراع شده و بدین ترتیب اگرچه دانشمندان دوره سارگون از این موضوع آگاه نبودند، اما تلاش می‌کردند تا با بهره‌گیری از نماد‌های نوشتاری جدید به نحو متفاوتی تاریخ بین‌النهرین را تا ابد جاودانه سازند.

دکتر ورتینگتون دراین‌باره ادامه داد: «من نمی‌توانم نظریه‌ام را اثبات کنم، اما این نظریه هم برای دنباله پنج نمادی و هم برای دنباله سه نمادی صحیح از آب درمی‌آید. به‌علاوه، اینکه این نماد‌ها می‌توانند به‌عنوان صورت فلکی فرهنگی مناسب مدنظر قرار بگیرند برایم بسیار جالب است. ازنظر من احتمال اینکه همه‌چیز اتفاقی و شانسی باشد، بسیار بعید است.»

تخصص دکتر ورتینگتون در زبان‌ها و تمدن‌های بین‌النهرین باستان، ازجمله تمدن بابلی‌ها، آشوری‌ها و سومری‌هاست. این منطقه شامل عراق کنونی و بخش‌هایی از ایران، ترکیه و سوریه است و اغلب به‌عنوان "مهد تمدن" شناخته می‌شود، جایی که شهر‌ها و امپراتوری‌ها متولد شده و داستان آن بخش بزرگی از تاریخ بشر است.

بین‌النهرینی‌ها عادت به شمردن در دسته‌های شصت‌تایی داشتند و به همین دلیل است که امروز، هر ساعت معادل ۶۰ دقیقه و هر دقیقه معادل ۶۰ ثانیه است. دکتر ورتینگتون در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: «حل معماها، یا دست‌کم تلاش برای حل آن‌ها، سرگرم‌کننده است؛ اما مطالعات درباره بین‌النهرین، درواقع تلاشی برای درک پیچیدگی جوامع انسانی و دستاورد‌های فرهنگی است.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • ماجرای جالب شاعر شدن شهرام شکیبا + فیلم
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • رژیم مورد علاقه دکتر خیراندیش چیست؟ (فیلم)
  • فوتشال در مازندران؛ فوتبال در گل و شُل شالیزار
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند
  • احتمال بازنگری قانون ممنوعیت مسابقات ملی در خارج از کشور